Двојни професии на спортистите

by zocipro
Macedoniasport

  • sporttalentbitola
  • Google+
  • Pinterest
  • Print Friendly
  • LinkedIn
Меѓународната соработка и развој на практики на Спорт Талент Битола продолжува со засилено темпо во наредната 2019 година.Имено, спортската организација ќе биде дел од 2 годишен проект насловен како Двојни Професии на спортистите, односно спортските професионалци. Во истиот официјално ќе учестуваат 7 партнерски организации и институции од неколку европски земји и тоа:

Iron Man (Полска), Interactive Media Knowledge Transfer (Грција), Fundacion Universitaria San Antonio (Шпанија), University of Southern Denmark (Данска), Association for sport and sport activities SPORT TALENT (Mакедонија), Universita Degli Studi de Salerno (Италија) и HNK Gorica (Хрватска).

Првиот работен состанок е закажан за февруари во Данска, од каде ќе започне целокупниот проект кој се темели на идеата на развој на стратегии, опции и можности за сите спортисти да после завршувањето на нивната кариера го продолжат нивниот работен век во различни форми и профессии со што пред се би ги пренеле нивните искуства на нивните наследници.

Спорт Талент како организација ќе учестувува во сите наредни настани, работа на терен и промоција, како и во експертскиот дел во создавање на сите едукативни материјали и имплементација на комплетниот систем во самиот образовен или едукативен процес во неколку европски земји.

 

Со оваа промоција воедно ги покануваме сите заинтересирани спортски организации од Македонија кои сакаат на некој начин да земат учество во промоцијата и имплентацијата слободно да не контактираат без оглед на нивното искуство или спорт со кој се занимаваат. За краток период Спорт Талент, односно со почетокот на наредната година започнува со уште еден проект во областа на фудбалот односно талентите во истиот за што наскоро после официјализацијата на истиот ќе бидат објавени сите детали.

Спортски Поздрав, СПОРТ ТАЛЕНТ

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!